Okulumuz \ İlkokul

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ

Sınıf öğretmeni, ilköğretimin ilk 4 yılında öğrencilere toplumsal yaşamda gerekli olan temel bilgi, beceri ve tutumları kazandıran kişidir. Sınıf öğretmenleri çocukların geleceğini biçimlendirmede, sağlıklı bir kişilik kazanmalarında büyük rol oynamaktadır.

Özel Figen Koleji olarak; “Hem yaşam, hem sınav başarısı” sloganıyla yola çıkıp birbiri ile rekabet eden değil, kendini geliştiren, sorumluluk sahibi, özgüveni yüksek, geçmişi ve geleceğiyle barışık, öğrenmeyi öğrenen, çevresine güvenen ve güvenilir kişilik sahibi, etik değerlere bağlı, ahlaki zekâları gelişmiş, bulunduğu ortamda kendinden her türlü davranışıyla olumlu olarak söz ettiren öğrenciler yetiştirmekteyiz.

Özel Figen Koleji olarak; öğrencilerimizin kendilerini birey olarak hissetmelerini, farklı iletişim yolları geliştirmelerini, ilgi ve yeteneklerini keşfetmeyi, okuma ile ilgili farklı ve eğlenceli uygulamalar yapılarak okuma alışkanlığını benimsemelerini, bilimin içinde yaşayarak bilgiyi yorumlayabilmelerini ve eleştirel bakış açısına sahip olabilmelerini sağlıyoruz.

Özel Figen Koleji olarak; Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır” sözüyle gelecek nesillerin ilköğretimden itibaren ezbere değil, öğrenmeye dayalı, öğrencinin bilişsel ve sosyal yeteneklerini ön plana çıkaran ve geliştiren bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Yapıcı disiplini ve yaşam boyu öğrenme çerçevesinde başarıyı hedef alıyoruz.