Robotik ve Kodlama

ÖZEL FİGEN OKULLARI

ROBOTİK VE KODLAMA KURSU

Arduino giriş çıkış devresi sayesinde öğrencilerimiz hem kodlama öğrenecek hem de mekanik cihazlar üzerinde çalışarak kendi hayatlarını kolaylaştıracak cihazlar tasarlayabilecekler. Mühendislik çalışmalarının temeli olarak da adlandırabileceğimiz bu çalışmalar, çocukların bilişsel ve duygusal olarak tüm gelişimine de önemli katkılar sağlamaktadır.

Bu kursta çocuklar problem çözme, eleştirel ve sorgulayıcı düşünme, iletişim becerileri, grupla takım olarak çalışma,  kendi ürününü tasarlama ve üretme gibi 21. yüzyıl becerileri ile desteklenen Robotik uygulama eğitimlerini alırlar. Robot tasarımı ve montajı ile ilgilenen çocuklar, el becerilerini artırırken, soyut düşünceyi somutlaştırır, yaratıcılığını geliştirir, kendini keşfetme imkânı bulur. Burada sunulan atölye çalışmalarıyla, herkes tarafından zor gibi gözüken mühendislik alanındaki uygulamaların aslında eğlenceli ve bilimsel olarak düşünmenin sonucunda kolayca yapılabildiğini öğrenirler. Robotik eğitimine katılan çocuklar farklı bakış açısı kazanırken, ilgi ve yeteneklerini de keşfetme imkânı buluyor. Aynı zamanda teknoloji çağına ayak uydurarak geleceği yönlendirme imkanına da sahip olacaklardır.

Arduino ile yapılabilecekler,

•Robotik Kol

•Televizyon Uzaktan Kumandası

•Uzaktan Kumandalı Araç/Tekne

•Alarm

•Şifreli Kapı Kilidi

•Boy Ölçüm Cihazı

•Akıllı Ev Sistemi

•Araç Park Sensörü

Arduino ile çeşitli sensörlerden fiziksel bilgi alabilir, bu bilgiler ile çeşitli deneyler yapabilirsiniz. Ayrıca motor, LED, uyarı sesi gibi uyarıcılardan bir çıktı elde edebilirsiniz. Bu gibi elektronik devreleri Arduino kartına bağlayarak kontrol etmek için temel bir programlama bilgisi yeterlidir. Projelerin seviyesine göre gerekli olan elektronik ve programlama bilgisi seviyesi de artacaktır. 14 adet dijital çıkış pini bulunması 14 farklı dijital sensörün ve uyarıcının kontrol edilebileceği anlamına gelmektedir. Bu da birçok proje için yeterli bir sayıdır.

Özel Figen Okulları olarak, çağımızın ihtiyaçlarını kendinde barındıran, sürekli kendini yenileyen, üretken olan nesiller yetiştirebilmek adına öğrencilerimizi kursumuza bekliyoruz.