Ana Sınıfı Tanıtım

Figen Eğitim Kurumları olarak ilkokul düzeyinde öğrencilerimizin okuma yazma öğrenme sürecini en hızlı ve etkili şekilde tamamladıktan sonra ki bu süreç bir ay gibi bir süreyi geçmemektedir. Öğrencilerimize temel becerilerini kazandırmanın yanında çevreleriyle sosyal iletişime geçme ve kendilerini tanıma kabiliyetlerini kazandırdığımız en önemli dönemdir.

Sloganımız olan “Başlangıçlar, sonların belirleyicisidir.” Bu anlayışımızdan gelmektedir. Eğitim ve öğretim hayatına adım attıkları bu dönemde öğrencilerimize çalışma disiplini, çalışma kararlılığı ve bunların yanında sosyal faaliyetleri kültürel, milli ve manevi değerlerini göz ardı etmeden bir bütün halinde aşılayarak hayat boyu öğrenme ve ilerleme alışkanlıklarını külfet olarak değil hayat felsefesi olarak öğretmeyi hedefledik. Figen eğitim kurumları olarak Figen ilkokulunda amaçladığımız tüm hedeflere deneyimli öğretmen kadromuz ve uzmanlaşmış PDR birimimiz ile meb müfredatı ile paralel ve hedeflerimiz doğrultusunda daha da zenginleştirdiğimiz yeni nesil programımızla sadece akademik değil öğrenci alışkanlıklarına yönelik olarak bütün halinde kompleks bir öğretim sistemi uygulamaktayız.

Öğrenciyi merkeze alan sistemimizin katmanlarını öğretmenler ve Pdr birimizin ortaklaşa yürüttüğü rehberlik, birebir takip ve bireysel değerlendirme sistemlerimiz ile özel olarak her öğrencinin ayrı ayrı yetenek ve becerileri akademik başarısıyla birlikte değerlendirilerek farklı alanlarda olan yeteneklerinin akademik odakla gölgelenmesinin önüne geçilir. Kendini ifade edebilen, sorgulayabilen, ulusal ve evrensel değerlere saygılı , Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı, mutlu, saygın bireyler yetiştirmek Figen eğitim kurumları olarak değişmez hedeflerimizdendir. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimizin erken yaşlarda sosyal ve duygusal süreçlerini önemsiyoruz. PDR birimimizin çalışmaları doğrultusunda öğrencilerimize düzenli olarak programlar uyguluyoruz.

Yetişme süreçlerinde kazanımlarımıza eş zamanlı olarak il içerisinde ve il dışında yapmış olduğumuz tarihi ve kültürel gezilerimiz ile uygarlığımızın tarihini ve kültürünü erken yaşlarda yerinde öğreterek tarih bilincini her öğrencimize ayrı ayrı kazandırarak milli bayramlarımızda yaptığımız tören ve gösterilerle bu süreçleri taçlandırıyoruz. Sosyal, kültürel ve akademik yarışmalar ile öğrencilerimizi rekabet ortamına alıştırıyoruz. Figen eğitim kurumları olarak düzenlediğimiz şenlik ve festivaller ile öğrencilerimizin tüm sosyal faaliyetlerin yanında ekstra eğlenmeleri için imkan yaratıyoruz çünkü okul sadece akademik yüklemeden ibaret değildir anlayışıyla çalışıyoruz. Bu kapsamda velilerimizin katılımıyla düzenlediğimiz yarışmalar, yemekler, kahvaltılar ve söyleşilerde öğrencilerimizin toplum içerisinde kendini ifade edebilen, özgüvenli, kültürlü, farkındalığı yüksek, araştırmacı, tarihini ve değerlerini her ayrıntısıyla bilen, ulusal ve manevi değerlerine sahip çıkabilen bireyler olarak yetiştirebilmek için velilerimize bilgilendirme ve yönlendirme yapıyoruz.

Figen eğitim kurumları olarak öğretimin okulda yapılması gerektiği inancıyla ilkokul çağında evde ödevlendirmeye karşı son derece mesafeli olmakla birlikte eğitimin ise ev ve okul işbirliği ile devam etmesi gerektiği düşüncesinden yola çıkarak veli-öğretmen-okul üçgeninde Pdr birimimizin öncülüğünde velilerimizi etkinlik ve toplantılarımızda çocuklarımızın duygusal gelişimleri için en doğru şekilde yönlendiriyoruz.

Figen eğitim kurumları olarak globalleşen dünyada en çok rağbet gören yabancı dilleri öğrencilerimize sunmaya özen gösteriyoruz. Yabancı dil seçimlerimizi dünyada en çok geçerliliğe sahip diller arasından yapmaktayız. Anasınıfından itibaren ikili yabancı dil öğretimine başlayarak Ağaç yaş iken eğilir atasözümüzden ilham aldık ve anasınıfımızda başlattığımız dil programımızı ilkokulda da geliştirerek devam ettirmeye özen gösteriyoruz. Okuduğu Almanca veya İngilizce metinleri anadili gibi seri ve anlayarak okuyabilen, dünya vatandaşları ile Türkçe akışında İngilizce ve almanca konuşabilen ve anlaşabilen, yabancı dilde tüm başvuru ve yazışmaları yapabilen, yabancı televizyon programları ve tüm web içeriklerini altyazıya veya dublaja ihtiyaç duymadan kusursuz ve akıcı bir şekilde takip edebilen öğrenciler yetiştirmek için tam motivasyonla çalışıyoruz. Akademik çalışmalarımızın tümü her kademe için ayrı ayrı ve her öğrenci için bireysel olarak Psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR) birimimiz tarafından günlük haftalık ve aylık raporlar halinde takip edilmektedir. Raporlar idare ve öğretmenler ile birlikte değerlendirmeye alınıp günlük haftalık ve aylık olarak öğrenci takibinde kusurlu nokta bırakmamaktadır.

Figen eğitim kurumları olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan programların yanında etkili konuşmanın ön adımı olan diksiyon dersleri kapsamında Diksiyon kullanımını etkili iletişim teknikleriyle birlikte kompozit bir sistemle öğretiyoruz. Anlayarak hızlı okuma dersleri ile perçinlediğimiz süreci yaratıcı yazarlık dersleri ile taçlandırıyoruz. Uyguladığımız kompleks sistemin sonucunda özgüvenli, kendini rahatça ifade edebilen, muhakeme ve çözüm becerileri gelişmiş bireyler olarak öğrencilerimizn her birini topluma kazandırmayı hedefliyoruz. Sanat alanında yaptığımız tiyatro, karakalem resim, tuval boyama, ahşap boyama,cam boyama,ebru sanatı, çömlek atölyesi ,piyano dersleri, gitar dersleri, ukulele dersleri ve kulüp çalışmalarımız ile öğrencilerimizin saklı kalmış yetenklerini erken yaşlarda keşfetmelerini sağlıyoruz. Figen eğitim kurumları olarak erken yaşlarda Jimnastik eğitimiyle ve Futbol, basketbol, voleybol, badminton dersleri ile bedensel gelişime maksimum katkıyı sağlayarak çocuklarımızın her anlamda zengin bir eğitim-öğretim sistemiyle hayata hazırlanmaları için var gücümüzle çalışıyoruz.